بعضی از افراد عاشق رنگ هستند و از رنگ به عنواان ابزار ارتباطی در پروزههای طراحی داخلی استفاده میکنند اینجاست که روانشناسی رنگ رد طراحی داخلی ورود میکند.
برای اینکه این کار را به طور موثر انجام دهیم ، مهم است که بفهمیم رنگ ها چگونه رفتار می کنند و چگونه می توانند بر روحیه ما تأثیر بگذارند. رنگ ها پاسخ های احساسی را در همه برمی انگیزد. روانشناسی رنگ هر روز در اطراف ما استفاده می شود و ابزاری مهم برای انتقال اطلاعات است. یک علامت توقف قرمز شما را وادار می کند که بایستید و به اطراف نگاه کنید. یک زمین بازی با رنگ روشن احساس شادی و جوانی را برمی انگیزد.
رنگ هایی که برای دیوارها، مبلمان، کاشی ها و … انتخاب می کنید نیز در روحیه و احساسات شما تأثیر زیادی دارد. روانشناسی رنگ نشان می دهد که برخی از رنگ ها ممکن است اضطراب را افزایش دهند ، در حالی که برخی دیگر می توانند سطح انرژی شما را افزایش دهند. خانه شما باید پناهگاه شما باشد ، بنابراین درک تأثیر احساسی یک رنگ در خانه مهم است.
در اینجا مواردی وجود دارد که باید هنگام انتخاب پالت رنگ به آنها توجه کنید.
قرمز
قرمز رنگ شور و درام است. بیشترین توجه را به خود جلب می کند و اغلب با احساسات شدیدی مانند عشق و خشم همراه است. قرمز به طور جهانی برای برقراری ارتباط با خطر یا قدرت استفاده می شود. گرچه پر جنب و جوش و هیجان انگیز است ، اما با پیوندی محکم با جنسیت احساسات شهوت را نیز القا می کند.
روانشناسان رنگ ثابت کرده اند که قرمز می تواند فشار خون را افزایش دهد و غدد فوق کلیه را تحریک کند. در رنگ درمانی ، قرمز اغلب برای کمک به از بین بردن افکار منفی و آزاد سازی خشم استفاده می شود.
احساسات: هیجان، انرژی، شور،توجه، هیجان
نارنجی
نارنجی رنگ خوش بینی است و از نظر اجتماعی جذاب است. این رنگ برای افراد برون گرا ، انرژی و انگیزه فراوان است. ترکیبی از زرد و قرمز باعث نارنجی می شود ، گرما و هیجان را منتقل می کند و به طور معمول جوانان را جذب می کند. پرتقال اغلب به عنوان ضد افسردگی طبیعی در رنگ درمانی استفاده می شود و می تواند احساس ترحم به خود را تسکین دهد. همچنین تصور می شود که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به هضم غذا کمک می کند.
احساسات:خوش بینی، استقلال، ماجراجو، خلاقیت، جوانگرایی
زرد
رنگ زرد پر از انرژی و خوشبختی است. این خوش بینی و طراوت جوانی را منتقل می کند. رنگ آفتاب ، نشاط آور و روشن کننده است و اغلب با موفقیت و اعتماد به نفس همراه است. رنگ زرد باعث تحریک سمت چپ مغز می شود ، که به تفکر روشن و تصمیم گیری سریع کمک می کند.
در رنگ درمانی از رنگ زرد برای ایجاد احساسات نشاط آور استفاده می شود. مغز را تحریک می کند و می تواند هوشیارتر و با انرژی تر باشد. رنگ زرد همچنین باعث ایجاد اعتماد به نفس می شود ، با این حال برخی ممکن است دریابند که همچنین می تواند احساس ترس و اضطراب ایجاد کند.
احساسات:اشتیاق، فرصت، خودانگیختگی ،خوشبختی،مثبت
سبز
سبز در تمام طبیعت یافت می شود ، رنگ رشد و سلامتی است ، که بیانگر تجدید حیات و زندگی است. سبز به عنوان یک رنگ طراوت و صلح آمیز ارتباط قوی دارد. ضمن ایجاد احساس آرامش و امنیت ، احساس فراوانی را برانگیخته است.
تصور می شود رنگ سبز برای قلب شما مفید است و همچنین به شما کمک می کند تا آهسته تر و عمیق تر نفس بکشید. با یادآوری طبیعت ، احساس راحتی و آرامش ایجاد می کند. با این حال ، شناخته شده است که سبزهای زیتون افکار فساد و مرگ را منتقل می کنند و ممکن است برای سلامتی روانشناختی و عاطفی مضر باشند.
احساسات:ایمنی، هماهنگی، ثبات، قابلیت اطمینان، تعادل
آبی
رنگ دریا و آسمان ، آبی احساسی آرام را القا می کند که باعث آرامش و آرامش می شود. این رنگ آرام بخش اعتماد به نفس را القا می کند و احساس وفاداری ، صداقت و مسئولیت را القا می کند. رنگ آبی خنک تر ، محافظه کار ، مسئولیت پذیر است و می تواند احساس امنیت را القا کند.
از بلوز اغلب برای کاهش استرس ، افزایش آرامش استفاده می شود و ثابت شده است که فشار خون را کاهش می دهد. رنگ آبی باعث کنترل و شفافیت ذهنی می شود. اگرچه آرامش بخش است ، اما رنگ آبی زیاد می تواند احساس افسردگی را افزایش دهد.
احساسات: قابل اعتماد، مسئولیت، صداقت، فرو نشاندن، امنیت داخلی
بنفشه
بنفشه اغلب با معنویت و سلطنت همراه است. انرژی قرمز همراه با آرامش آبی ، رنگی است که کیفیت های ذاتی و بازتاب را القا می کند. این رنگ درونگراست. این اغلب برای تشویق خلاقیت و ارتباط لوکس استفاده می شود.
بنفشه اثر ضد عفونی کننده دارد. در رنگ درمانی از آن برای درمان اختلالات روانی و عصبی استفاده می شود ، زیرا می تواند به تعادل ذهن و تغییر وسواس و ترس کمک کند. همچنین از نظر اختلالات عاطفی اثر پاک کنندگی دارد.
احساسات: خیال پردازی، رمز و راز، حساسیت، رحم و شفقت – دلسوزی