کفپوش خانه یکی از مهم ترین بخش های آن است که باید در انتخاب آن وسواس به خرج دهید. به جز توجه به رنگ کفپوش، جنس و ابعاد آن نیز تاثیر بسیاری در کیفیت دکوراسیون داخلی خانه دارد. از محبوب ترین انواع کفپوش می توان به پارکت یا لمینت اشاره کرد که هر کدام ویژگی و مزایا و معایب خود را داراست. مطلبی که امروز می خواهیم در وب سایت میزصندل به آن بپردازیم این است که کدام یک از این دو متریال برای کف خانه بهتر است؟ در ادامه ی این مطلب جهت یافتن پاسخ آن با ما همراه شوید.
از پارکت چه می دانید؟
پارکت کفپوشی است که از باریکههای نازک چوب های سخت و خوش نقش مانند گردو، بلوط و زیتون که در برابر ضربه و سایش مقاوم هستند، این باریکه ها با ضخامت ۲۱ و ۲۷ میلیمتر در عرض ها و طول های مختلف و یا باریکه های کوچک چوب ساخته می شود. پارکت ها در کنار هم با روش چسبی یا خشک روی سطوح هموار با نقش های گوناگون مانند شطرنجی، جناغی و حصیری نصب می شوند. پس از نصب آن معمولا سطح را لاک الکل می زنند. اگر به مرور زمان سطح پارکت کثیف شد، مجددا می توان سطح را ساب و لاک الکل زد. البته ضعف عمده این پارکت ها در برابر آب می باشد بنابراین در صورتی که پارکت در کف های مجاور به خاک قرار گیرد، علاوه بر بلوکاژ و مشابه آن باید از قیرگونی نیز استفاده نمود.
بیشتر بخوانید: پارکت چیست
معرفی ویژگی های پارکت
- عدم مقاومت در برابر آتش
- عدم مقاومت در برابر رطوبت
- عدم مقامت در برابر سطوح تیز
- وجود لکه های طبیعی چوب در بعضی گونه ها که ممکن است مورد پسند افراد نباشد. (معمولا در پارکت های ساخته شده از چوب بلوط چنین رده ها و لکه هایی قابل مشاهده است).
- شکننده بودن بعضی از جنس های پارکت ها (برای مثال پارکت از جنس درخت کاج باید حین نصب توسط نصاب تقویت شوند)
- حساسیت نسبت به تغییرات آب و هوایی
- نیاز به لاک زدن مجدد پس از گذشت چند سال
- انتقال حس بهتر به دلیل طبیعی بودن
- امکان تجزیه شدن و سازگاری با محیط زیست
- ظاهری چشم نواز و طراحی مد روز
- سالم ترین کفپوش جهان از نظر سلامت و بهداشت و پاکیزگی
- مقاومت در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید
- اگر به خوبی نگهداری شود، ماندگاری بسیاری زیادی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: پارکت لمینت چیست؟
از لمینت چه می دانید؟
لمینت در واقع محصول HDF کف است که به اختصار این گونه نامیده می شود. بنابراین باید به معرفی HDF بپردازیم: یکی از مصالحی که امروزه کاربرد بسیار فزاینده ای در صنعت ساختمان سازی روز دنیا دارد، HDF می باشد که تمام مزایای چوب را داراست، ولی معایب آن را ندارد. HDF همان MDF است اما فیبر آن دارای چگالی بالاست که به صورت فشرده از بریده های چوب و ساقه نیشکر تهیه می گردد و از مقاومت زیادی برخوردار است. لذا چون متراکم تر است در ضخامت های نازکتر و در کف به کار می رود. این محصول مانند MDF دارای روکش های مختلفی است.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مبل ام دی اف
معرفی ویژگی های لمینت
ویژگی های این کفپوش ها عمدتا عبارت اند از:
- نصب سریع و آسان بدون نیاز به چسب و با استفاده از JOINT و سوکت
- مقاوم در برابر رطوبت
- عدم جذب مواد رنگی
- مقاومت بسیار زیاد در برابر سایش با ضریب AC4
- مقاومت کامل در برابر آتش سیگار
- مقاومت زیاد در برابر ضربات عمودی
- امکان جمع آوری و نصب مجدد
- برخورداری از طرح های متنوع
- کاهش انتقال صدا به طبقه پایین (به دلیل قرار دادن فوم زیر سطح لمینت)
- هزینه کم نصب در مقایسه با نصب پارکت
- عدم صدمه دیدن کف اتاق بخاطر استفاده نکردن از چسب هنگام نصب
- مناسب بودن برای بسیاری از مراکز از جمله سالن های ورزشی
بیشتر بخوانید: رنگ سرمهای در دکوراسیون
یک نگاه کلی برای انتخاب پارکت یا لمینت
حال که در مورد هر یک مطالعه کردیم بهتر است به یک مقایسه و جمع بندی کلی برای انتخاب پارکت یا لمینت برسیم. در اولین مورد ماندگاری را بررسی می کنیم. پارکت به دلیل استفاده از چوب طبیعی و با دوام، در صورت نگهداری درست از لمینت ماندگارتر است. در مورد تنوع و گوناگونی اما لمینت انتخاب بهتری است. دلیل آن هم طبیعی نبودن آن و تحمیل کردن انواع طرح و رنگ ها است. از حیث سر و صدا، با این که لمینت از لایه فوم در زیر خود بهره مند است، اما در مقایسه با پارکت سر و صدای بیشتری از خود تولید می کند.
در هر صورت این دو متریال به دلیل چسب نشدن این کفپوشها به کف منزل، ایجاد سروصدا هر اندازه هم اندک اجتنابناپذیر است. از طرفی پارکت به دلیل تهیه شدن از مواد طبیعی سازگاری بیشتری با محیط زیست از خود نشان می دهد.
بیشتر بخوانید: شروط رشد لوازم خانگی در ایران
در نهایت مهم ترین مورد که می تواند بر روی تصمیم نهایی شما برای انتخاب پارکت یا لمینت اثر بگذارد، بحث هزینه ها است. در این مورد می توان عنوان کرد که پارکت در مقایسه با لمینت گرانتر است؛ اما پرداخت هزینهی بیشتر برای پارکت نوعی سرمایهگذاری بلندمدت به شمار میآید. بنابراین با توجه به تمامی موارد ذکر شده نسبت به انتخاب نوع کفپوش منزل خود اقدام نمایید.